2
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق, دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
در جهان امروزی امنیت اقتصادی در منابع ملّی یک کشور و سلامت روابط مالی و اقتصادی اشخاص و نهادها، شالوده امنیت یک جامعه است. تأمین زیر ساختهای اقتصادی پیشرو و پویا عاملی برای قدرت ملّی است ولی دوام این قدرت به سلامت و شفافیت فعالیتهای اقتصادی است. امروزه ضرورت کنترل مفاسد اقتصادی در منابع ملّی و لزوم سیاست جنایی در جامعه کاملاً محسوس است. طبق آمارهای موجود جرائم منابع ملّی از لحاظ کمی و کیفی در سطح کشور در حال افزایش میباشد به طور روزمره شاهد شنیدن اخباری در خصوص تصرف اراضی کشاورزی، منابع طبیعی، معادن، و سایر منابع ملّی هستیم. لذا با توجه به آنچه گفته شد هدف این تحقیق کنترل جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی از جمله فساد اقتصادی مرتبط با منابع ملّی (زمین خواری) است و این امر نیز مستلزم اتخاذ سیاست جنایی مناسب در هریک از مراحل تقنینی، اجرایی، قضایی و مشارکتی است. روش شناسی تحقیق توصیفی- کتابخانه ای است. یافته های تحقیق در قالب 4 مبحث نشان داد که در قلمرو حقوق کیفری ماهوی مرتبط با جرائم زمین خواری اولاٌ: جرم انگاری مناسب صورت نگرفته و شاهد معایب و نواقص خاصی هستیم. ثانیاً: مجازاتهای تعیین شده از لحاظ نوع و شدت جنبه بازدارندگی کیفری مناسب ندارند. نتیجه گیری تحقیق لزوم (اتخاذ سیاست جنایی علمی وعقلایی با مشارکت فعال ارکان مختلف حاکمیت در راستای سیاست جنایی تقنینی، قضائی و اجرایی) با جلب مشارکت عمومی (در راستای سیاست جنایی مشارکتی) در کنترل فساد اقتصادی در قلمرو منابع ملّی را خواستار است.
شکربیگی, علیرضا, مرادی, معین. (1397). سیاست جنایی تقنینی ایران در باب کنترل جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی. انجمن جامعه شناسی آموزش و پرورش, 8(8), 173-183.
MLA
علیرضا شکربیگی; معین مرادی. "سیاست جنایی تقنینی ایران در باب کنترل جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی". انجمن جامعه شناسی آموزش و پرورش, 8, 8, 1397, 173-183.
HARVARD
شکربیگی, علیرضا, مرادی, معین. (1397). 'سیاست جنایی تقنینی ایران در باب کنترل جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی', انجمن جامعه شناسی آموزش و پرورش, 8(8), pp. 173-183.
VANCOUVER
شکربیگی, علیرضا, مرادی, معین. سیاست جنایی تقنینی ایران در باب کنترل جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی. انجمن جامعه شناسی آموزش و پرورش, 1397; 8(8): 173-183.